• Időpont egyeztetés:
    +36 30 928-5369
  • Rendelő:
    1081 Rákóczi út 71 1/4
  • E-mail:
    info@liskaklinika.hu

Manuálterápia

manualterapia

A manuálterápia az ízületek csökkent vagy megnövekedett mozgékonysága következtében kialakuló visszafordítható károsodások diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. Célja a mozgásrendszer komplex kezelése, a mozgásszervi funkciók megbomlott összhangjának helyreállítása, a mozgás javítása, a fájdalomcsillapítás. 

A gerinc kézzel végzett vizsgálatát az izmok állapotának feltérképezését követi a gerinc eredeti statikájának és mozgásdinamikájának helyreállítása.

Az elmozdulások következtében létrejövő fájdalom gyakran nem(csak)  helyileg jelentkezik. Minél tovább áll fenn az elmozdult állapot, annál inkább kiterjedtebb és rögzültebb. Ha idejében, az első jelek megjelenésekor kezdjük el a kezelést, hamar visszaállítható az egyensúly. A kezelést követően megtanítjuk, hogy mire figyeljen oda a mindennapi terhelések során, és ezzel megelőzzük hogy súlyosabb tünetek kialakuljanak. 


A lágyrész terápia és triggerpont masszázs

trigger

A trigger-masszázs, avagy a trigger-pont terápia alapja a trigger-pontok, a fascia és az izomrendszer alapos ismerete. A trigger-masszázs segítségével megőrizhető az egészség, növehető a sportteljesítmény, csökkenthetőek és akár meg is szüntethetőek az akut és a krónikus, tipikusan “kisugárzó” jellegű izom- és ízületi fájdalmak is.


K-active terápia

kactive

A K-Active terápia egy Japánban kifejlesztett, a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizáló, kémiai hatóanyagmentes, gyors és hatékony terápiás eljárás. Hatékonyan alkalmazható fájdalom, gerinc- és hátfájdalmak, izomhúzódások, mozgáskorlátozottság, sérülések, műtétek rehabilitációjára, terhességi gerinc-, és végtagproblémák orvoslására stb.

A Kineziológiai Tape a bőr "utánzata", felhelyezésével a bőrön keresztül "pozitív" szenzorikus információkat közvetít testünknek.

A felhelyezést követően gyors fájdalomcsökkentés és a több mobilitás a test öngyógyító folyamatainak aktiválásával érhető el.


Testtartás javítás: intenzív, komplex program

thumper3

A személyes konzultáció során a panaszok felvételére kerül a sor, melyet állapotfelmérés, majd a testtartás fényképes elemzése követ. A kezelés fő eleme egy speciális technikával végzett nyakszirtre irányuló masszázs. A fej helyzetének megváltozását követően megváltozik a test súlyeloszlása, ez a test öngyógyító folyamatát indítja el.

A regenerációt manuálterápiás kezeléssel segítjük. A megváltozott statikai helyzethez szoktatjuk hozzá az izmokat: egyénre szabottan megtanítjuk, hogyan tartsa természetesen a testét. A test természetes súlyeloszlásának helyreállását jelentősen elősegíti a javasolt lazító-nyújtó, személyre szabott testgyakorlatok napi rendszerességgel történő elvégzése. Megtanítjuk és lépésenként betanítjuk a természetes testtartás alapelveit. Az első kezelés után javasolt egy izomlazító masszázs.

A kontroll a kezelést indokló panasztól és állapottól függően 2-4 héten belül történik. A kontroll alkalmával ismételt konzultáció, szükség szerint manuálterápiás kezelés, a feszes izmok lazítását célzó un. triggerpont masszázs is történik. A megváltozott statikai, anatómiai helyzetnek megfelelően, személyre szabottan tanítjuk tovább a gyakorlatokat, melyek elvégzése napi 15 percet igényelnek. A regenerációs folyamatot nagy mértékben segíti a munkavégzésünk során felvett, helyes testtartásra való figyelem, melynek szempontjaira szintén kitérünk a konzultáció során. Nem tartalmaz hirtelen mozdulatot, manipulációt, így életkortól függetlenül alkalmazható.


THUMPER géppel végzett izomlazító masszázs

thumper3

A rossz testtartás, mozgásszegény életmód, vagy éppen a fokozott fizikai igénybevétel feszes izomzathoz vezethet. Ez a feszesség-izomláz érzés vagy kellemetlen fájdalom formájában jelentkezhet a testünk különböző részein. A feszes izom nyomhat idegszálakat, akadályozhatja a megfelelő vér-, nyirokkeringést és az idegrendszer működését.

A Thumper gépi masszázs egyszerű, gyors és hatékony módja az izomzat fellazításának. Enyhíti a fájdalmakat és hozzájárul a szervezet regenerációs képességéhez.

Az eredetileg gyógyászati felhasználásra tervezett gépek magas teljesítményének köszönhetően rövid idő alatt képes hatékonyan fellazítani az izomzat mélyebb rétegeit is. A függőleges irányú  impulzusok az izmok mélyebb rétegeibe hatolva hatékonyan oldják az izomzat feszességét.