• Időpont egyeztetés:
    +36 30 928-5369
  • Rendelő:
    1081 Rákóczi út 71 1/4
  • E-mail:
    info@liskaklinika.hu
  • Bejelentkezés

Vendégeink tapasztalatai a böjtkúráinkról

Kedves Mariann!
Szeretném az alábbiakban néhány mondatban írásban is megküldeni Neked az általad vezetett böjtkúrával kapcsolatos véleményemet, tapasztalatomat;

1. A böjtölés nekem már 10 éve az életem része, minden évben, ha jön a tavasz, akkor szinte kényszert érzek, hogy részt vehessek a kúrán. Tíz évvel ezelőtt, amikor először mentem, akkor orvosi tanácsra próbáltam ki, mert kiderült, hogy emésztési panaszaim hátterében a candida áll és ennek gyógyulásához hozzátartozik a colon-hydroterápia is, amelyre minden évben azóta is van lehetőségem a kúra alatt. Szerencsére azóta sincs candidám, amihez nagy segítség a minden évben egyszeri kezelés is a diétán kívül!
2. A kúrát az ember minden évben másképpen viseli, én elmondhatom, hogy abszolút nem okoz gondot, hogy egy hétig csak folyadékot szabad fogyasztani. Ebben sokat segítenek az évről évre megújuló kiegészítő programok. Mariann minden évben „kitalál” valami újdonságot, amit az orvostudományból elsajátít és ezek igénybevételére nekünk ott mindig szinte elsőként lehetőségünk van (BEMER mágnes-terápia, Atlas helyreállítása, intim torna stb.)
3. A böjt után fantasztikusan könnyednek erőtől duzzadónak érzem magam mindig, hiszen végig naponta többször különböző erősségű torna, spinning, aerobik, jóga foglalkozásokon vehetünk részt, naponta rendszeres masszázsra is van lehetőség, valamint a gyógyvíz is igénybe vehető.
4. Én csak mindenkinek ajánlani tudom, hogy évente legalább egyszer vegyen részt egy ilyen „elvonuláson”, amikor az ember csak magával foglalkozik és igyekszik kikapcsolni a gondokat, elsősorban a saját egészsége megóvása érdekében.
5. Remélem 2013-ban is ott lehetünk Veletek!

Fehér Ildikó (66 év)
közgazdász, Budapest


1. Mi volt a fő célod a böjtöléssel?
Az előző böjtökön már megtapasztalt igen pozitív, energikus állapot elérése. Kikapcsolódás, lelassulás, és 4-5 kg leadása.

2. Milyen változásokat tapasztaltál a böjt során és utána? Esetleges korábbi panaszok, problémák, betegségek tünetei milyen mértékben csökkentek?
Szerencsére nincsen semmi említésre méltó betegségem, így csak a céljaim elérését és a közérzetem általános javulását tudom „bemondani”.

3. Hogy érezted magad a böjt kúra során és utána?
A böjti hét egyre könnyebb, habár a korom előrehaladtával (ez volt a 9. böjtöm ami 9 évet jelent) lassabban megy minden, kevesebbet bírok. Egyetlen hajnalban fájt a fejem, de többször voltam gyenge (vérnyomás? vércukor?). Jó hír, hogy idén nem tapasztaltam a böjti fázást.

4. Gondolataid a böjt kúrával kapcsolatban, amit szívesen megosztasz velünk?
Mindenkinek javaslom, aki egészségtudatosan éli az életét és a böjti tudás egy-egy lépést minden évben beépíti a mindennapjaiba. Úgymint mozgás, étkezési szokások lépésenkénti átalakítása.
Judit, 58 éves, Budapest


1. Mi volt a fő célod a böjtöléssel?
Elsősorban az egészségemért böjtölök , de a lelkemnek is jót tesz.

2. Milyen változásokat tapasztaltál a böjt során és utána?
A böjtöt kezdeti fejfájással viselem, de 2 nap után “sínre kerülök” és mondhatni élvezem.

3. Esetleges korábbi panaszok, problémák, betegségek tünetei milyen mértékben csökkentek?
Allergiás bőrpanaszaim csaknem elmúlnak a 2. naptól és a kúra végeztével hónapokig nem térnek vissza.

4. Hogy érezted magad a böjt kúra során és utána?
Nagyon jól éreztem magam a kúra során, testnek és léleknek egyaránt jót tett a környezet, a programok, a társak és nem utolsósorban a kúravezető személye:))

5. Gondolataid a böjt kúrával kapcsolatban, amit szívesen megosztasz velünk?
Mindenkinek ajánlom! ( Természetesen csak erről a módszerről tudok nyilatkozni, mert ezt próbáltam és ehhez hű maradok:)) Minden alkalommal kihívás ,és várom a végét – mert az csúcs szuper! A vezetett meditáció megkoronázza a böjttörést – ez egy külön élmény, amiben nekem sosem volt még részem ez előtt, és a test ” kitakaritása ” után takarítani a lelkemben – megható és felemelő egyszerre. Útmutatást ad a hétköznapokba visszatérést illetően , hogy jó úton induljak tovább.. A család és a környezetem is profitál a kúrából, még inkább megpróbálok egészségtudatosan táplálkozni , illetve vásárolni és sütni – fözni szeretteimnek. A böjt után sokkal energikusabb, jobb hangulatú vagyok és kis idő ( 2 nap:))) elteltével már mennék is vissza! A realitás persze csak a jövő tavaszi böjt lesz, de már most várom!
Erika Veszprémből


A böjtre mindig úgy gondoltam, mint egy olyan önmegtartóztatásra, amire csak nagyon elszánt emberek képesek. Magam sem hittem az első böjtkúrámon, hogy a diéták fogcsikorgatva tűrt kényszeréhez képest ez mennyire más: pihenés és megkönnyebbülés! Utólag is hitetlenkedve gondolok vissza, hogy nem voltam éhes, bár a finom levesek ízei, a hangulatos wellness, a friss tavaszi levegő kiszorított minden hiányérzést ? Nem nyomasztottak szabályok, nem éreztem összezártságot, csak egy könnyen betartható, rugalmasan kezelt ritmusa volt a napoknak. És ahogy a böjt sem „csak” testi méregtelenítés, hanem néhány nap után már egy lelkiállapot is, Marianna sem „csak” böjtvezetőnk volt, hanem gyógyító volt a szó legszebb értelmében: hozzásegített felismerésekhez, inspirált és biztatott kit-kit szükségletei szerint. Nagyon várom a következő alkalmat, hiszen minden böjt egy új kaland, egy új belső történés is, ami nem ér véget a böjttöréssel.

Stanci 45 éves oktatási szakértő Budapest


Kedves Doktornő! Köszönöm Önnek a lehetőséget, hogy ismét részt vehettem a böjtkúrán. Mielőtt az elsőre tavaly hagytam magam rábeszélni, nem igazán hittem benne. De úgy voltam vele, hogy „próba-szerencse”. Így is lett. Nagyon jól éreztem magam, felesleges volt félni a mellékhatásoktól, az éhségérzettől, a fejfájástól, a kedvezőtlen hangulati változásoktól. Utána pedig olyan energikusnak éreztem magam hónapokig, hogy magam is alig hittem. Emellett 2 kilót fogytam, /nem is akartam többet/, ez viszont onnan ment le, ahonnan kellett./derék, has./ Rögtön utána elhatároztam, hogy ezt minden évben tavasszal megismétlem. Így is lett. Idén még csodálatosabb helyen voltunk /Szarvas/, mint tavaly /Gyopárosfürdő/. Nem csak a körülmények, hanem a szolgáltatások is sokkal gazdagabbak voltak. A társaság pedig kiváló, döntően visszatérő vendégek. Az eredmény pedig a tavalyihoz hasonló. 63 éves vagyok, de egyáltalán nem érzem a koromat. A kúra ideje alatt a vérnyomáscsökkentő gyógyszereimet csak egyszer, a koleszterincsökkentőt egyszer sem kellett bevennem Köszönöm a lehetőséget és várom a jövő évit. Ha lehet, ismét a szarvasi Liget wellness hotelben. Mindenkinek bátran ajánlom, próbálja ki és garantáltan élni fog vele a továbbiakban is.

Üdvözlettel Anna

Előző oldal Következő oldal