• Időpont egyeztetés:
    +36 30 928-5369
  • Rendelő:
    1081 Rákóczi út 71 1/4
  • E-mail:
    info@liskaklinika.hu
  • Bejelentkezés

Étrend

Általános elvek
A kiengyensúlyozott táplálkozás meghatározott arányban tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és zsírokat. Fontos, hogy a nyers táplálékunk arányát fokozatosan emeljük meg és közelítsük az ideális 50%-ra, a főtt élelmiszerekhez képest.

Méregtelenítő étrendek
Az alapelv az, hogy kihagyjuk az állati fehérjéket.

Fokozatok:

  • 1. húsmentes: tejtermékek, tojás ,hal és tenger gyümölcsei fogyaszthatók+ nyers zöldség, gyümölcs
  • 2. lacto-ovo-vegan étrend: tejtermékek, tojás (tej nem, csak fermentált formában: joghurt, túró, sajt) fogyaszthatók +nyers zöldség, gyümölcs
  • 3. szigorú vegan étrend: állati fehérjék egyáltalán nem fogyasztahatók, csak gabonák és hüvelyesek+nyers zöldség, gyümölcs
  • 4. nyers étrend: zöldég, gyümölcs
  • 5. lé-kúra: csak nyers zöldségek és gyümölcsök levei, ill. zöldség főzete fogyasztható.
    A méregtelenítés erőssége értelemszerűen a számozással nő.

Egészségeseknek ajánlott, max. időtartam lé-kúra esetén 1 hét. Ezt meghaladó esetben szakember felügyelete szükséges!

Ismert betegséggel rendelkezőknek feltétlen orvosi konzultáció szükséges.

Az étrend kiválasztása személyre szabottan történik az egyén igényét és a felmérés eredményét figyelembe véve. ( pl. betegség, speciális gyógyszer szedése )

Az ételek otthoni elkészítéséhez tajekoztatóinkkal segítséget nyújtunk, de a Biochef szolgáltatását is igénybe vehetik, ételkínálata igényeinket maximalisan kiszolgálja.

Előző oldal Következő oldal